Green Deal-partners ontmoeten elkaar tijdens het Sustainability Dinner
Sinds enkele jaren grijpt de ArenA de jaarlijkse Dag van de Duurzaamheid aan om de banden met de Green Deal-partners aan te halen, te netwerken en ideeën uit te wisselen. Afgelopen jaar, op ‘12-12-12’ gebeurde dat in de vorm van het Sustainability Dinner in het hoofdgebouw van de ArenA. Cateraar Label Hospitality verzorgde een menu met duurzame gerechten in samenwerking met chef koks Jonathan Karpathios en Ron Blaauw.
“Niet alleen het eten was duurzaam, we gebruikten ook decoraties van biologisch afbreekbare materialen, en tafels van gerecycled hout”, zegt Ralf Benda van Label Hospitality. “Duurzaamheid is een vaste factor bij al onze cateringprojecten. We proberen de milieu-impact te beperken door zoveel mogelijk met lokale leveranciers te werken. We zijn ook maatschappelijk betrokken op andere vlakken. Zo bieden we via de Ajax Campus ieder jaar een stageplaats aan kansarme jongeren. De jongen die vorig jaar stage liep, deed het zo goed dat hij nu bij ons werkt!”
Duurzame omslag
Ook chef kok Jonathan Karpathios kijkt tevreden terug op de avond. “Zelf heb ik zeven jaar geleden mijn eigen duurzame omslag gemaakt, door voortaan alleen te koken met zelfgekweekte, biologische groenten. Het maakte wel indruk toen ik de gasten vertelde dat ik de groenten op hun bord nog dezelfde ochtend op m’n knieën had zitten oogsten. Het goede van de ArenA vind ik dat ze hun verantwoordelijkheid nemen en hun ambities blijven nastreven. Iedere stap die je zet, telt mee.”
Highlights van het Sustainability Dinner op 12-12-12
- Bijna 300 gasten, waaronder veel Green Deal-partners;
- De verkoop van tafels leverde een cheque van € 20.000,- op, die werd geschonken aan de Stichting Metamorfose Emma Kinderziekenhuis;
- Lezingen van astronaut André Kuipers, Marcel Levi (bestuursvoorzitter Academisch Medisch Centrum) en Robert Seegers (Vice-President Public Affairs & Communication Benelux van Green Deal-partner Coca-Cola Enterprises);
- Muzikaal optreden van zangeres Oleta Adams;
- Duurzaam menu met lokaal gekweekte biologische groenten.